Bert Alberda
In Nederland voerde gynaecoloog Bert Alberda samen met bioloog Gerard Zeilmaker de allereerste IVF-behandeling uit. Het aantal behandelingen groeide en Rotterdam werd een van de grootste IVF-centra ter wereld met meer dan 1000 behandelingen per jaar. Alberda werd dé naam op het gebied van IVF in Nederland en voerde uiteindelijk meer dan tienduizend behandelingen uit tijdens zijn loopbaan. Van 1991 tot zijn pensionering in 2016 werkte Bert Alberda in het SFG in Rotterdam als opleider, waar hij een transport IVF-centrum opbouwde van meer dan 400 puncties per jaar.
Ans van Pelt
Ans van Pelt is Professor in Transrelationele Reproductie Biologie en heeft meer dan 30 jaar ervaring in onderzoek naar zaadbalontwikkeling en meer specifiek spermatogoniale stamcellen (SSCs) en spermatogenese. Zij promoveerde op de rol van vitamine A in de spermatogenese aan de UU. Na verschillende Postdoc posities bij de afdeling Celbiologie UMCU en de afdeling Endrocinologie UU is ze in 2007 haar onderzoek naar SSCs gaan vertalen naar de mens in Amsterdam UMC, voorheen AMC. Haar belangrijkste onderzoekslijn is de ontwikkeling van de SSC-gebaseerde fertiliteitsbehandelingen voor behoud van de vruchtbaarheid van prepuberale jongens die onvruchtbaar kunnen worden omdat ze een kankerbehandeling moeten ondergaan. Met subsidies van de EU, Kika en ZonMW, was ze de eerste ter wereld die menselijke SSCs in kweek kon vermeerderen en heeft ze in een muismodel laten zien dat transplantatie van gekweekte SSCs een veilige vruchtbaarheidstherapie is, zonder nadelige gezondheidseffecten voor de getransplanteerde dieren en hun nakomelingen.
Sebastiaan Mastenbroek
Sebastiaan Mastenbroek is werkzaam als Klinisch Embryoloog en onderzoeker bij het Centrum voor Voortplantingsgeneeskunde en het Laboratorium voor Voortplantingsbiologie van de Amsterdam UMC. Hij is betrokken bij fundamenteel, translationeel- en evaluatieonderzoek binnen de voortplantingsgeneeskunde. Zijn publicaties in onder andere de NEJM hebben laten zien dat PGR-A geen zinvolle toevoeging is aan een IVF-behandeling. Zijn onderzoek naar vroege humane embryo ontwikkeling liet zien hoe goede kwaliteit embryo’s actief het endometrium stimuleren om de kans op implantatie te verhogen. Momenteel werkt hij aan de ontwikkeling van een nieuw embryo kweekmedium. Sebastiaan Mastenbroek is bestuurslid van het Amsterdam Reproduction and Development onderzoeksinstituut, bestuurslid van de Amsterdam Valorisatie Raad, bestuurslid bij de stichting SAF, bestuurslid van de SIG ART van de NVOG en voorzitter van de wetenschapscommissie van de KLEM.
Bart Fauser
Bart Fauser is emeritus Hoogleraar Voortplantingsgeneeskunde aan de Universiteit Utrecht en Universitair Medisch Centrum Utrecht. Hij maakte zich tijdens zijn loopbaan (eerst in Rotterdam, daarna in Utrecht) sterk voor de politieke en maatschappelijke discussie over innovaties in de voortplantingsgeneeskunde. Hij stichtte in 2012 de eerste Nederlandse eicelbank. Fauser is een autoriteit in de voortplantingsgeneeskunde. Zijn jarenlange ervaring en de snelle internationale ontwikkelingen hebben hem een pleitbezorger gemaakt voor innovatie en onderzoek in de Nederlandse voortplantingsgeneeskunde.
Tony Bosma
Tony Bosma is de initiatiefnemer van trendwatching-, innovatie-, en toekomst adviesorganisatie Extend Limits. Extend Limits signaleert wereldwijd interessante ontwikkelingen en geeft daar duiding aan. Tony Bosma behoort tot de top 100 beste en meest invloedrijke futuristen ter wereld. Zijn jarenlange ervaring, brede klantreferenties en unieke manier van werken maken dat Bosma internationaal bekend is als een gerenommeerde futurist en trendwatcher. Hij is meerdere malen genomineerd voor trendwatcher of the year (TWOTY) in verschillende categorieën.